Bedrijven staan heden ten dage voor vele uitdagingen om hun IT omgeving beheersbaar te houden. Zaken zoals lagere budgetten, verhoogde beveiliging, beschikbaarheid van gegevens en applicaties op meerdere besturingsplatformen, mobiliteit voor werknemers en remote access computing zijn enkele voorbeelden hiervan. De vooruitgang van technologie zoals cloud computing en virtualisatie stelt organisaties in staat om waarde te creëren.

Desktop-as-a-Service (DaaS) van EWD215 biedt organisaties de mogelijkheid om meerdere doelen te bereiken: kosten minimaliseren, IT-beheer vereenvoudigen, beveiliging en productiviteit van medewerkers verbeteren en de organisatie concurrerender maken en nog veel meer.

Onze Desktop Virtualisatie Services leveren een virtuele werkruimte door de desktop van een gebruiker op een server in ons datacenter onder te brengen en bieden dus een naadloze gebruikersgemak en een hoge mate van beveiliging en beschikbaarheid van gegevens. Hierdoor hebben u en uw werknemers altijd en overal toegang tot hun desktops en applicaties.

Onze DaaS biedt alle voordelen van desktopvirtualisatie, maar zonder dat u uw eigen infrastructuur hoeft aan te schaffen, te beheren en te onderhouden.

EWD215 doet dit allemaal voor u!

Wat is Desktop as a Service

Desktop as a Service (DaaS) is een desktop virtualisatie service die wordt gehost in de cloud, zodat gebruikers overal en altijd toegang hebben tot hun virtuele desktops en applicaties, op elk apparaat dat ze nodig hebben. DaaS wordt gekocht via een abonnement en biedt een multitenant-omgeving. Met een DaaS wordt de Virtual Desktop Infrastructure (VDI) geïmplementeerd en beheerd door een serviceprovider, wat betekent dat de verantwoordelijkheden voor het onderhouden van beveiliging, upgrades, gegevensback-up en opslag worden uitbesteed aan uw serviceprovider.

Omdat een virtuele desktop op een externe server is opgeslagen, is deze gescheiden van het fysieke apparaat dat wordt gebruikt om er toegang toe te krijgen. Met een DaaS worden gegevens automatisch opgeslagen van de virtuele desktop omdat deze wordt gesynchroniseerd met de cloud. Klanten beheren over het algemeen hun applicaties en desktop, terwijl de serviceprovider zorgt voor het beheer en onderhoud van de back-end infrastructuur. Voor bedrijven die het te duur vinden om hun eigen Virtual Desktop Infrastructure (VDI) in te zetten, kan het abonneren op een DaaS de kosten effectieve oplossing zijn. In essentie helpt DaaS als een perfecte oplossing voor kleinere bedrijven die mogelijk beperkt zijn in hun budget en middelen.
Als applicaties worden alle desktop applicaties ondersteund en geleverd, waaronder OpenOffice, Office365 en GoogleDocs.

DaaS is beschikbaar voor verschillende soorten computer apparatuur, waaronder handheld-eenheden, laptops en desktop-units. DaaS is een economische vervanger van conventionele IT-oplossingen en wordt gebruikt door bedrijven en organisaties die een optimale mate van mobiliteit en prestaties nodig hebben.

De voordelen van DaaS zijn:

Gegevensbeveiliging

Betrouwbaarheid

Personalisatie

Prestatieverbetering

Ononderbroken connectiviteit

Nood herstel

Totale kostenverlaging

Minimalisatie van de complexiteit

Eenvoudige platformmigratie

De voordelen van DaaS

Desktop-as-a-Service (DaaS) biedt gebruikers virtuele desktops die worden gehost op een cloudserver. Dit maakt het eenvoudiger voor IT-professionals omdat het de vervelende taak van aanmelden bij elke computer in de onderneming automatiseert om dezelfde wijzigingen aan te brengen. Met DaaS vindt een belangrijke upgrade slechts één keer plaats op de host-console van de serviceprovider en deze wijziging is beschikbaar voor de virtuele desktop van elke persoon wanneer deze zich aanmeldt. Vooral voor kleinere bedrijven is DaaS een zeer kosteneffectieve oplossing die hen ontlast van de IT-verantwoordelijkheden van onderhouden van hun eigen infrastructuur voor hun virtuele desktops en applicaties. De volgende zijn enkele belangrijke voordelen van DaaS op de conventionele desktop.

Kostenefficiënt

Na het instellen van uw door de cloud gehoste virtuele desktops, worden de totale investeringskosten voor elk werkstation drastisch verlaagd. Volgens een IDC-publicatie kan DaaS de hardware-investeringsuitgaven met 56% verlagen en ook de lopende bedrijfskosten verlagen. Zonder de noodzaak van een lokale harde schijf en het verminderen van het energieverbruik, kan een virtuele desktop de helft van de hoeveelheid van een conventionele pc kosten.

In een conventionele desktopomgeving kan nieuwe software kostbare hardware-upgrades vereisen. Het gehoste karakter van DaaS zorgt ervoor dat bestaande clienthardware ongewijzigd blijft en geld en tijd bespaart.

Data verlies voorkomen

Computers in een traditioneel bedrijfs werkstations zijn vatbaar voor schade in het geval van een calamiteit. Met DaaS kunt u ervoor zorgen dat uw gegevens veilig worden opgeslagen op een externe locatie. Desktop-as-a-Service biedt oplossingen voor bedrijfscontinuïteit door ervoor te zorgen dat werknemers zonder onderbreking hun desktops en applicaties kunnen gebruiken, zelfs na een calamiteit of ongeluk op hun werkplek.

Verbeterde mobiliteit

Met Desktop-as-a-Service hebt u vanaf elke locatie toegang tot uw persoonlijke computerbestanden, met behulp van handheld-apparaten zoals tablets en mobiele telefoons, evenals uw laptops en desktops. U hebt op meerdere apparaten toegang tot op Linux en Microsoft Windows gebaseerde besturingssystemen. Bovendien hoeft u met een virtuele desktop niet langer uw bestanden op uw bureaublad te sluiten en op te slaan wanneer u uw apparaat afsluit, wat betekent dat bestanden open kunnen blijven op uw virtuele bureaublad en vanaf elke locatie toegankelijk zijn.

Virtualisatie van uw desktops naar de cloud

Maak gebruik van onze DaaS

EWD215 DaaS is een cloud-abonnementsservice waarvoor geen initiele kapitaalinvestering vereist is en ook een geografische dekking biedt die niet beschikbaar is voor de meeste organisaties. U kunt EWD215 DaaS op maat configureren om te voldoen aan de prestatie-eisen van uw organisatie, door OS, RAM, CPU, schijfruimte en meer in te stellen op basis van de behoeften van specifieke eindgebruikers. Als u eenmaal een EWD215-klant bent, kunnen uw door Cloud gehoste desktops binnen afzienbare tijd worden geïmplementeerd, niet maanden, met aanzienlijk minder complexiteit en risico.

Flexibiliteit met DaaS

EWD215 kan DaaS op verschillende manieren voor uw bedrijf implementeren in onze veilige, betrouwbare cloud-datacenters op dedicated of gedeelde servers – of op uw site. Of EWD215 kan een hybride combinatie van beide maken.

Waarom virtuele desktops?

Desktops in the Cloud bieden een aantal voordelen:

  • Elimineren van bestaande problemen met bureaubladbeheer
  • Snelle, kosteneffectieve, oplossing om bv te migreren naar hogere besturingsysteem versies
  • Voldoen aan de vraag van medewerkers naar het werken met niet-standaard apparaten (tablets, telefoons, etc.)
  • Reduceren van IT-budgetten
  • Beveiliging- en compliancy
  • Geen infrastructuur om te beheren
  • Toegang vanaf elke locatie op elk apparaat – Triple A (Any device, Anytime, Anywhere)
  • Lagere kostenmodel
  • Snelle implementatie

Belangrijkste mogelijkheden van EWD215 DaaS

Naadloze toegang vanaf elk apparaat. Desktop afbeeldingen zijn altijd en overal toegankelijk, van iPads, iPhones, iPod Touch, Android-tablets en smartphones, thin clients en oudere pc’s. Desktop afbeeldingen kunnen op aanvraag in enkele minuten worden geïmplementeerd, zodat eindgebruikers kunnen stoppen met werken op één locatie of op een apparaat en gebruik een ander apparaat (inclusief degenen die ze zelf bezitten) op een andere locatie om op te halen waar ze gebleven waren. Alle gegevens en apps op elke werknemersdesktop blijven veilig omdat alle bureaublad afbeeldingen zich nog steeds in de uiterst veilige cloud van EWD215 bevinden.

Dus bij verlies of diefstal van een laptop of tablet, kan deze worden gewist en kan de bureaublad afbeelding van de eindgebruiker op een ander apparaat worden geplaatst.

Hoewel een van de belangrijkste redenen om over te schakelen naar desktops als een service (DaaS) beveiliging is, zult u merken dat het gebruiksgemak voor iedereen – IT-personeel, management en individuele werknemers – een enorme voordeel is. Door over te schakelen naar desktops in de cloud kunt u de behoefte aan interne servers elimineren. Dat maakt uw IT-afdeling goedkoper, veiliger en minder storingsgevoelig. Met desktop as a service hoeft u zelf ook geen software- of hardware-updates te beheren.

Triple A (Any-device, Anytime, Anywhere)

De meeste medewerkers vinden werken in de cloud makkelijk omdat ze vanaf elke locatie en elk tijdstip toegang hebben tot hun desktop op hun mobiele telefoon, tablet of laptop. Of u nu virtuele desktops gebruikt om werken op afstand mogelijk te maken, of gewoon als een hulpmiddel om uw medewerkers te allen tijde verbonden te houden, het resultaat is meer toegankelijkheid tegen lagere kosten.

Offerte aanvraagformulier Desktop as a Service